مایکروویو(microwave)، وسیله ای که امروزه در آشپزخانه ها فضایی را به خود اختصاص داده است، چگونه ساخته شد؟ وسیله ای که در این جهان پر جنب و جوش به سرعت کارهای ما کمک شایانی می کند و غذا و موادغذایی را به طور یکنواخت گرم میکند.
از سال ۱۹۳۴ این تئوری مطرح شد که می توان با استفاده از میدان های الکتریکی با فرکانس بالا برای گرم کردن استفاده کرد.
پس از آن در طی سه سال کار و تلاش فراوان سرجان تورتون راندال، فیزیکدان انگلیسی، به همراه تیمش، توانستند یک مگنترون چند حفره ای تولید کنند که امکان تولید امواج الکترومغناطیسی با طول موج به اندازه کافی کوچک(مایکروویو) را فراهم کند.البته این طرح هنوز به مایکروویو امروزی نرسیده بود و فقط در رادارها کاربرد فراوان داشت که در سال ۱۹۴۰ این سیستم مگنترون در ازای کمک های آمریکا در جنگ جهانی دوم، به آمریکا داده شد.
پرسی اسپنسر یکی از کارمندان شرکت ریتون بود که یکی از برجسته ترین مهندسان رادار به شمار می رفت.
او در سال ۱۹۴۵ در حالی که مشغول کار بر روی سیستم رادار بود، متوجه شد که شکلاتی که در جیب داشت ذوب شده است -البته او اولین کسی نبود که متوجه این پدیده می شد- پس او ذرت را نیز در این شرایط قرار داد که موفق بود سپس این آزمایش را با تخم مرغ تکرار کرد که منجر به انفجار تخم مرغ شد.
پس او یک مولد الکترومغناطیسی را در یک جعبه فلزی قرارداد تا آزمایشات را به صورت ایمن انجام دهد که پس از آن طرح آن به طرح نهایی رسید.
اجاق مایکروویو در ۸ اکتبر ۱۹۴۵ ثبت اختراع شد
چند حقیقت دربارهی مایکروویو:
- از سال ۱۹۸۶ و در طی ۱۱ سال حدود ۶۵٪ مردم آمریکا دارای اجاق مایکروویو بودند.
- بیشترین اثر مایکروویو بر روی مولکول های آب است تا چربی ها و قندها
- برخلاف تصور رایج مایکروویو غذا را از بیرون به داخل گرم می کند.
- قرار دادن فلز دارای لبه های تیز در مایکروویو می تواند باعث آتش سوزی شود.
اساس کار امواج مایکروویو به طور کلی بر اساس اثر مولکول های دوقطبی می باشد، مانند آب در این با انرژی داده شده توسط امواج، مولکول های دوقطبی شروع به چرخش کرده و باعث گرم شدن غذا می شود.
چرخش برای گرما:
دلیل اینکه مواد غذایی در سیستم های مایکروویو چرخش می کنند، برهم کنش امواج است. یعنی در یک نقطه امواج با هم برخورد کرده و در آن نقطه انرژی هم را خنثی می کنند و در قسمت دیگری اثر می گذارند. پس مواد غذایی باید چرخش کنند تا همه قسمت های مواد غذایی به طور کامل گرم شوند.
برای همین است که مواد در مایکروویو چرخش می کنند ولی برخی گمان میکنند که دلیل گرم شدن مواد همین چرخش است.درحالی غذا ها به واسطه امواج مایکروویو گرم می شوند.
ما در نمایندگی خمینی شهر قصد داریم که شما را با این دست موارد آشنا کنیم.
بسیری بر این باورند که امواج مایکروویو به هنگام استفاده از آن در منزل پخش می شود ولی این تصور غلط است زیرا این امواج به واسطه قفس فارادی در درون دستگاه حفظ می شود البته ممکن است کمی امواج نشت کنند ولی این مقدار زیاد نیست.
اگر شما نیز کنجکاو به دانستن درباره چگونگی کار مایکروویو هستید با ما در نمایندگی خمینی شهرهمراه باشید.
دیدگاه (2)
سلام وعرض ادب
ببخشید من دنبال یک مایکروفر میگردم که با امواج کارکنه متئسفانه بیشتر مایکروفر ها با المنت کارمیکنن المنت اجاق برقی و این اون مایکروفر واقعی نیست ومردم پراشتباه هستند میشه توضیحی دراین رابطه بدید ممنونم
سلام
دستگاه هایی که دارای گزینه مایکروویو است و در ساختمان آن مگنترون وجود دارد با امواج مایکروویو کار می کند. البته برخی دستگاه های پخت ترکیبی به غیر از مایکروویو دارای گریل (گرمکن المنتی) و کانوکشن (گرم کن هوای داغ) هستند و می توانند پخت ترکیبی داشته باشند. شما می توانید ماکروویو های ال جی را استفاده کنید. اگر روی آن نوشته است Microwave قطعا از امواج ماکروویو استفاده می کنند.