مایکروویو (microwave)، وسیلهای که امروزه در آشپزخانهها فضایی را به خود اختصاص داده است، چگونه ساخته شد؟ وسیلهای که در این جهان پر جنبوجوش به سرعت کارهای ما کمک شایانی میکند و موادغذایی ما را به طور یکنواخت گرم میکند.
تاریخچه ماکروویو
تلاشهای اولیه برای مایکروویو
در اوایل دهه 1890، دانشمند انگلیسی جیمز کلرک مکسول کارهایی انجام داد که به تجزیه و تحلیل تئوری امواج الکترومغناطیسی منجر شد. او به ویژه در مورد امواج الکترومغناطیسی با فرکانس بالا (رادیو و مایکروویو) مطالعه کرد.
از سال ۱۹۳۴ این تئوری مطرح شد که می توان با استفاده از میدانهای الکتریکی با فرکانس بالا برای گرم کردن استفاده کرد.
پس از آن در طی سه سال کار و تلاش فراوان سرجان تورتون راندال، فیزیکدان انگلیسی، به همراه تیمش، توانستند یک مگنترون چند حفره ای تولید کنند که امکان تولید امواج الکترومغناطیسی با طول موج به اندازه کافی کوچک (مایکروویو) را فراهم کند. البته این طرح هنوز به مایکروویو امروزی نرسیده بود و فقط در رادارها کاربرد فراوان داشت. در سال ۱۹۴۰ سیستم مگنترون به آمریکا داده شد.
پرسی اسپنسر یکی از کارمندان شرکت ریتون بود که یکی از برجسته ترین مهندسان رادار به شمار می رفت.
دستگاه مایکروویو اولیه
او در سال ۱۹۴۵ در حالی که مشغول کار بر روی سیستم رادار بود، متوجه شد که شکلاتی که در جیب داشت ذوب شده است. البته او اولین کسی نبود که متوجه این پدیده می شد. پس او ذرت را نیز در این شرایط قرار داد که موفق بود. سپس این آزمایش را با تخم مرغ تکرار کرد که منجر به انفجار تخم مرغ شد.
پس او یک مولد الکترومغناطیسی را در یک جعبه فلزی قرارداد تا آزمایشات را به صورت ایمن انجام دهد که پس از آن طرح آن به طرح نهایی رسید.
در واقع دستگاه مایکروویو اولیه توسط شرکت Raytheon به نام “Radarange” (معنی رادارنژ: گرم کننده با رادار) تولید شد. این دستگاه ابتدا برای استفادههای نظامی و صنعتی طراحی شد و به سرعت توسعه پیدا کرد.
اجاق مایکروویو در ۸ اکتبر ۱۹۴۵ ثبت اختراع شد.
استفاده در آشپزخانهها
در دهه 1950، شرکت Raytheon نسخههای کوچکتری از دستگاه مایکروویو را به بازار عرضه کرد که برای استفاده در آشپزخانهها مناسب بودند. این دستگاهها با نام “Radarange” به بازار آمدند و به مرور زمان توانستند جایگاه مهمی در امور پخت و گرم کردن غذا در خانهها بدست آورند.
چند حقیقت دربارهی مایکروویو:
- از سال ۱۹۸۶ و در طی ۱۱ سال حدود ۶۵٪ مردم آمریکا دارای اجاق مایکروویو بودند.
- بیشترین اثر مایکروویو بر روی مولکولهای آب است تا چربیها و قندها
- برخلاف تصور رایج مایکروویو غذا را از بیرون به داخل گرم میکند.
- قرار دادن فلز دارای لبههای تیز در مایکروویو میتواند باعث آتش سوزی شود.
اساس کار امواج مایکروویو به طور کلی بر اساس اثر مولکولهای دوقطبی میباشد، مانند آب. با انرژی داده شده توسط امواج، مولکولهای دوقطبی شروع به چرخش کرده و باعث گرم شدن غذا میشود.
چرخش برای گرما:
دلیل اینکه مواد غذایی در سیستم های مایکروویو چرخش میکنند، برهم کنش امواج است. یعنی در یک نقطه امواج با هم برخورد کرده و در آن نقطه انرژی هم را خنثی میکنند و در قسمت دیگری اثر میگذارند. پس مواد غذایی باید چرخش کنند تا همه قسمتهای مواد غذایی به طور کامل گرم شوند.
برای همین است که مواد در مایکروویو چرخش میکنند ولی برخی گمان میکنند که دلیل گرم شدن مواد همین چرخش است. درحالی غذاها به واسطه امواج مایکروویو گرم میشوند.
ما در نمایندگی خمینی شهر قصد داریم که شما را با این دست موارد آشنا کنیم.
بسیاری بر این باورند که امواج مایکروویو به هنگام استفاده از آن در منزل پخش میشود ولی این تصور غلط است زیرا این امواج به واسطه قفس فارادی در درون دستگاه حفظ میشود البته ممکن است کمی امواج نشت کنند ولی این مقدار زیاد نیست.
تاریخچه ماکروویو مثل بسیاری از اختراعات دیگر از درک یک اتفاق شروع شد. سپس تلاش برای استفاده از آن برای ساختن زندگی راحتتر برای انسانها ادامه یافت. در ادامه اگر شما نیز کنجکاو به دانستن درباره چگونگی کار مایکروویو هستید با ما در نمایندگی مایکروویو خمینی شهر همراه باشید.
Comments (2)
سلام وعرض ادب
ببخشید من دنبال یک مایکروفر میگردم که با امواج کارکنه متئسفانه بیشتر مایکروفر ها با المنت کارمیکنن المنت اجاق برقی و این اون مایکروفر واقعی نیست ومردم پراشتباه هستند میشه توضیحی دراین رابطه بدید ممنونم
سلام
دستگاه هایی که دارای گزینه مایکروویو است و در ساختمان آن مگنترون وجود دارد با امواج مایکروویو کار می کند. البته برخی دستگاه های پخت ترکیبی به غیر از مایکروویو دارای گریل (گرمکن المنتی) و کانوکشن (گرم کن هوای داغ) هستند و می توانند پخت ترکیبی داشته باشند. شما می توانید ماکروویو های ال جی را استفاده کنید. اگر روی آن نوشته است Microwave قطعا از امواج ماکروویو استفاده می کنند.