اجاق های مایکروویو به طرز باورنکردنی سریع غذا را می پزند و پس مانده های یخچال را در چند دقیقه یا کمتر گرم می کنند. اما این اختراع بزرگ چگونه کار می کند؟
در اینجا ، ما دانش پشت یکی از انقلابی ترین لوازم خانگی قرن 20 را کشف می کنیم.
مایکروویو نوعی انرژی است
مایکروویو امواج الکترومغناطیسی است که با سرعت نور در فضا پرواز می کنند. ما نمی توانیم ای امواج را ببینیم ، اما اگر می توانستید ، می بینید که اتاق برقی مایکروویو با درخششی شدید روشن می شود.
مایکروویو کوتاه تر از امواج رادیویی است اما طولانی تر از اشعه مادون قرمز است. مایکروویو مورد استفاده برای پخت و پز از تاج تا تاج حدود 12 سانتی متر است ، می گوید: لوئیس بلومفیلد ، استاد فیزیک دانشگاه ویرجینیا. در این طول موج ، مایکروویو به راحتی توسط اکثر غذاها جذب می شود. اما ذرات موجود در مایکروویو ، معروف به فوتون ، انرژی کافی برای آسیب رساندن به مولکول ها و ایجاد سرطان مانند اشعه ماوراio بنفش یا اشعه X ندارند.
اجاق مایکروویو
یک جزء لفه ای به نام مگنترون ، مایکروویو را از برق داخل اجاق مایکروویو تولید می کند. برای تأمین انرژی مگنترون ، یک ترانسفورماتور برق استاندارد خانگی را از پریز دیواری 120 ولت به حدود 4000 ولت یا بالاتر تبدیل می کند. ولتاژ یک رشته را در مرکز مگنترون گرم می کند و الکترون ها را می جوشاند.
الکترون ها به طور مستقیم به سمت آند یا پایانه مثالی که رشته را احاطه کرده است ، خارج می شوند ، اما دو آهنربای حلقه ای در بالا و پایین آند ، الکترون ها را به سمت رشته خم می کنند و در یک مسیر دایره ای به اطراف پرواز می کنند.
مایکروویوها در حالی ایجاد می شوند که الکترون حفره ها یا منافذ گذشته را در آند شلاق می زند.
“مثل دمیدن در سراسر بالای یک بطری شیشه ای است، می گوید:” باب Schiffmann، رئيس جمهور از موسسه بین المللی قدرت مایکروویو . اما به جای تولید سوت صدا ، امواج نوسانی با فرکانس خاصی ، معمولاً 2.45 گیگا هرتز تولید می شوند. مایکروویوها توسط یک آنتن به محفظه پخت و پز منتقل می شوند و در نهایت به داخل غذا باز می گردند.
درب مایکروویو شامل یک شبکه فلزی است که مایکروویوها را مانند آینه منعکس می کند و از نشت آنها جلوگیری می کند. سوراخهای مش برای فرار از مایکروویو بسیار کوچک هستند اما به اندازه کافی بزرگ هستند که نور مرئی می تواند داشته باشد ، بنابراین ما می توانیم ببینیم که چه چیزی درون آن پخته می شود.
در اکثر مایکروویو ها یک صفحه گردان شیشه ای وجود دارد که غذا را مانند چرخ فلک به اطراف حرکت می دهد تا به طور یکنواخت گرم شود. اگر غذا چرخانده نمی شد ، قسمت هایی از وعده غذایی شما در نقاط سرد و گرم مایکروویو گیر می کند.
مایکروویو چگونه غذا را می پزد
شیفمن می گوید وقتی دکمه شروع را فشار می دهید ، “گرم شدن یک رشته درون لوله مگنترون معمولاً حدود 2 ثانیه طول می کشد.” مایکروویو سپس در محفظه مواد غذایی منفجر می شود.
فرکانس مایکروویو که معمولاً استفاده می شود ، 2.45 گیگا هرتز ، به راحتی توسط آب ، چربی و قند جذب می شود. بلومفیلد می گوید: “امواج در فرکانس مناسبی برای نفوذ به اعماق غذا قرار دارند و قدرت پخت و پز را عمدتا به مقدار آب غذا می رسانند. مواد جامد بدون آب به سختی مایکروویو را جذب می کنند.” به همین دلیل ظروف بدون مایکروفر به اندازه غذای داخل آنها گرم نمی شوند.
مایکروویو با چرخاندن مولکول های آب به جلو و عقب ، غذا را مانند یک فنجان قهوه یا یک تکه لازانیا گرم می کند. مولکول های آب از یک انتها بار مثبت و از طرف دیگر بار منفی دارند. بلومفیلد می گوید ، یک مولکول آب شبیه سر میکی موس است. می توانید اتم اکسیژن با بار منفی را صورت میکی و دو اتم هیدروژن با بار مثبت مثبت را به عنوان گوش های میکی در نظر بگیرید.
انتهای بار مثبت مولکول آب سعی می کند خود را با میدان الکتریکی مایکروویو هماهنگ کند در حالی که انتهای آن با بار منفی به سمت دیگر اشاره دارد. اما از آنجا که این میدان 2.5 ثانیه در ثانیه معکوس می شود ، گوش و صورت میکی به سرعت به عقب و جلو پیچانده می شوند.
وقتی مولکول ها به عقب و جلو می پیچند ، به یکدیگر می مالند. این اصطکاک ایجاد می کند ، که گرما تولید می کند.
شیفمن می گوید ، مایکروویو خیلی سریعتر از اجاق گاز معمولی غذا را می پزد ، زیرا درون و بیرون غذا را همزمان گرم می کند. یک اجاق یا ماهیتابه معمولی ابتدا سطح غذا را گرم کرده و گرما به تدریج به سمت مرکز آن حرکت می کند. از آنجا که هوای داخل اجاق مایکروویو دمای اتاق است ، غذاها مانند سایر روش های پخت قهوه ای یا ترد نمی شوند.
برای آشنایی با تاریخچه مایکروویو با ما در نمایندگی خمینی شهر همراه باشید.